Hívjon most: +36-76/481-614 | +36-70/397-03-02 | mistral@mistraltravel.hu

Kisebb utánajárás után kiderült, hogy egy buszra bizony csak egy kutya hivatalos.

A VOLÁNBUSZ Zrt. kommunikációs irodája segítségével összegyűjtöttük azokat a szabályokat melyekre szükség lehet, ha kedvencünkkel az utazásnak ezt a módját választanánk.

Milyen feltételekkel szállítható kutya a buszon?

Általánosságban elmondható, hogy járműveinken élő állat csak olyan zárt eszközben szállítható, amelynek mérete nem haladja meg a kézipoggyász méretét. Zárt szállítóeszköz nélkül a kutya csak szájkosárral és pórázzal ellátva vihető fel az utastérbe. FONTOS, hogy az utas rendelkezzen az állat oltási bizonyítványával, melyet kérésre az autóbuszjárat személyzetének vagy az ellenőrnek fel kell tudnia mutatni.

Vannak ez alól kivételek?

Igen, a vakvezető, valamint a hatósági feladatok ellátását segítő kutyák az autóbuszon díjmentesen, és szájkosár nélkül is szállíthatók. A kiképzettségét (vizsgáját) a hámján elhelyezett logóval vagy a vizsgáról kiállított tanúsítvánnyal kell igazolni.

Ha az előírtaknak megfelelően utaztatjuk kedvenceinket, de néhány utastársunk mégis kötekszik, várhatunk segítséget a vezetőtől?

Autóbuszainkon csak az üzletszabályzatban rögzített szabályok szerint utaztathatják kedvenceiket utasaink, ha valamelyik feltételnek nem felelnek meg, az autóbuszra fel sem szállhatnak az állattal. Ha egy utasban esetleg kétely merülne fel a kutya- vagy egyéb állat szállításával kapcsolatban, autóbusz vezetőink készséggel segítenek tisztázni a helyzetet.

Milyen jegytípusokkal szállíthatjuk ebünket? Létezik esetleg kutyabérlet?

Járatainkra kutyabérletet nem lehet váltani, az eb szállításáért az útipoggyász fuvarozására megállapított díjtételeket kell alkalmazni, kivéve a vakvezető, a mozgáskorlátozottakat segítő és rendőrségi kutyát, amelynek szállítása díjtalan.

Milyen változtatások várhatóak a szabályokat, utazást tekintve, amik kihathatnak kutyásra és kutyátlanra egyaránt?

Tudomásunk szerint a közeljövőben a fent leírtakban változás nem várható.

Az élő-állat szállítással kapcsolatban további, részletes információk az alábbi linkeken érhető el:   

Autóbuszba bevihető élő állat szállítására vonatkozó szabályok

Díjszabás

 

forrás: volanbusz.hu  /  kutyabarathelyek.hu