Hívjon most: +36-76/481-614 | +36-70/397-03-02 | mistral@mistraltravel.hu

Kedvenceink is velünk utazhatnak a helyjegyes járatokon

 

Nincsenek a személyvonatok indulásához kötve azok a kisállattartók, akik magukkal vinnék kedvencüket egy-egy vasúti utazásra. Lehetőség van kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek – zárt hordozóeszközben való szállítására valamennyi helyjegyköteles (expressz), valamint pót- és helyjegyköteles (InterCity, railjet, EuroCity, EuroNight) vonatunk másodosztályú kocsijain.

A kisállatszállítás szabályai (kivonat):

a) A pót- és helyjegyköteles, és a helyjegyköteles vonatra az utas a kutyáját szájkosárral és pórázon vezetve felviheti a jármű utasterén kívüli (peron, többcélú tér) részbe. Az utasnak a kutyát a felvitelt követően haladéktalanul az arra alkalmas – a kézipoggyász mérethatárt (30x50x80 cm) meg nem haladó méretű – szállítóeszközben kell elhelyeznie, mely alkalmas arra, hogy az utasok testi épségét, biztonságát, a vonatok,  vagyontárgyak tisztaságát és sértetlenségét megóvja. Ha ez megtörtént, csak akkor viheti be a 2. osztályú kocsi utasterébe. Az utas az utastéren kívüli részben sem szállíthatja szállítóeszköz nélkül a kutyát. A szállítóeszközt az utasnak végig szoros őrizetében, magánál kell tartania. Az állatot a szállítóeszközből az utazás során nem engedheti ki. Figyelem! Az állatokat még szállítóeszközben sem lehet az ülésen elhelyezni.

b) A kutya szállításáért élőállat viteldíjat kell fizetni. Egyéb kistestű állat viteldíj megfizetése nélkül szállítható. Egy utas egy (élő állatot tartalmazó) tárolóeszközt vihet magával.

c) Az állat szállítása során a hatósági előírásokat be kell tartani. Kérésre a kutya oltási bizonyítványát (a Díjszabás 8.2.3. pontja szerint) be kell tudni mutatni. Nem szállítható beteg állat. Csak érvényes engedély birtokában szállítható olyan állat, melynek birtoklása vagy szállítása hatósági engedélyhez kötött.

d) Az élőállat viteldíjat pót- és helyjegyköteles vonatra az általános szabályok szerint meg lehet vásárolni, pénztárban és a vonaton egyaránt.

A kisállatszállításról szóló részletes szabályozást a MÁV CSOPORT Üzletszabályzatában olvashatja.